Nieuw hoofdstuk in Dembélé-soap: zaakwaarnemer uit kritiek op Xavi

Reacties

Het laatste woord in de soap rond Ousmane Dembélé is nog niet gezegd. Dinsdag heeft zijn zaakwaarnemer Moussa Sissoko kritiek geuit op Barcelona-trainer Xavi, die de Franse aanvaller vorige week woensdag meteen weer liet spelen na een coronabesmetting.

Nieuw hoofdstuk in Dembélé-soap: zaakwaarnemer uit kritiek op Xavi
© Pro Shots

Dembélé en Barcelona zijn al maanden in onderhandeling over het verlengen van zijn aflopende contract. Volgens de laatste stand van zaken zijn de salariseisen van de 24-jarige vleugelspits, naar verluidt 43 miljoen euro per jaar, de clubleiding te gortig. Spaanse media meldden dinsdag dat de directie uiterlijk eind deze week wil weten of hij ingaat op een nieuw contractvoorstel. Tegelijkertijd meldt L'Equipe dat er mogelijk weer een opening is ontstaan in de gesprekken tussen beide kampen.

Tegenover de Franse sportkrant laat Sissoko zich uit over de zich voortslepende contractsoap. 'Het gaat vaak over geld als het om de contractverlenging van Ousmane gaat, maar het is niet alleen een kwestie van geld', reageert de agent. 'Het gaat ook om de dagelijkse manier van leidinggeven. Voor ons is het heel moeilijk te begrijpen dat hij woensdag meedeed zonder te trainen, nadat hij net was hersteld van Covid', doelt hij op het bekerduel met Linarés, waarin Dembélé na rust inviel.

Dembélé was een van de vele spelers van Barcelona die rondom de jaarwisseling positief testten. De veelbesproken aanvaller voelde zich na de korte kerstvakantie, waarin hij tot verbazing van velen binnen de club trouwde met zijn nog nooit geziene partner, niet lekker. Na het ondergaan van een PCR-test, bleek hij inderdaad corona te hebben, zoals meer spelers in de selectie. Xavi moest daardoor flink improviseren voor het bekerduel van vorige week woensdag met Linarés.

Dat zijn zaakwaarnemer daar nu zijn onvrede over uitspreekt, is het volgende hoofdstuk in de maandenlange soap over het contract van zijn cliënt. Dembélé zelf hintte voor de jaarwisseling nog op een langer verblijf door op Instagram een plaatje van het logo van Barcelona te plaatsen, maar directeur Mateu Alemany liet begin deze maand weten dat de club het maximale heeft gedaan om hem te behouden. 'We willen dat hij blijft en dat weten ze. We wachten op het definitieve antwoord.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer O. Dembélé
Meer over O. Dembélé
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.