Nieuw contract Messi moest 'Qatar-proof' gemaakt worden

Reacties

Het duurde even, maar zaterdag zette Lionel Messi dan eindelijk zijn handtekening onder een nieuw contract bij Barcelona. In deze verbintenis zit een gelimiteerde afkoopsom van liefst zevenhonderd miljoen euro en Barcelona hoopt maar dat dit bedrag hoog genoeg is om geïnteresseerde clubs af te schrikken.

Nieuw contract Messi moest 'Qatar-proof' gemaakt worden

Spaanse clubs zijn verplicht om een gelimiteerde afkoopsom in de contracten van hun spelers te laten opnemen en in de verbintenis van Neymar zat een afkoopsom van 222 miljoen euro. Lange tijd leek het onwaarschijnlijk dat dit bedrag op tafel gelegd zou worden, maar dat was buiten Paris Saint-Germain gerekend. De Fransen maakten in de zomer van Neymar de duurste speler aller tijden.

Barcelona en Messi werden het in juni al eens over een nieuw contract voor de Argentijn, maar in deze verbintenis zou een afkoopsom van 'slechts' driehonderd miljoen euro komen. Dat bedrag wilde Barcelona 'vanwege de ontwikkelingen in het voetbal' verhogen en dit lijkt de belangrijkste reden te zijn waarom het zo lang duurde voordat Messi zijn aflopende contract eindelijk verlengde.

'Het contract dat we vandaag getekend hebben is een nieuw contract, want hoewel de overeenkomst die we in juni sloten paste bij zijn grootheid, past het huidige contract meer in de huidige situatie van de altijd veranderende voetbalwereld', zegt Barcelona-voorzitter Josep Maria Bartomeu. 'De afkoopsom moest worden aangepast en is verhoogd van driehonderd tot zevenhonderd miljoen euro.'

Messi tekende tot 2021 bij en als zijn topcontract niet wordt afgekocht, zal hij 34 jaar oud zijn op het moment dat de verbintenis afloopt. 'Het is altijd mijn droom geweest om hier mijn loopbaan af te sluiten en we hebben vandaag een grote stap in die richting gezet', vertelde de aanvaller na het zetten van zijn krabbel. 'We zijn zo gelukkig geweest dat we al veel prijzen hebben mogen winnen en ik hoop dat er in de toekomst nog meer prijzen zullen volgen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.