Niet Ronaldo of Kaká: 'Guti de beste met wie ik op het veld heb gestaan'

Reacties

Royston Drenthe (34) speelde in zijn jaren bij Real Madrid met allerlei wereldsterren zoals Kaká, Cristiano Ronaldo, Raúl, Sergio Ramos en Karim Benzema. Toch was er één man die de meeste indruk op hem maakte: José María Gutiérrez Hernández, beter bekend als Guti.

Niet Ronaldo of Kaká: 'Guti de beste met wie ik op het veld heb gestaan'
© Pro Shots

Drenthe is tegenwoordig weer actief in Spanje bij Racing Murcia. In gesprek met VI blikt hij terug op zijn drie wilde jaren als jonge voetballer in Madrid. 'Guti was een soort vaderfiguur voor mij', vertelt hij. 'Die rol die ik nu bij Racing Murcia heb, had hij toen bij Real Madrid. Aan Guti zag ik altijd dat hij om me gaf. Hij is voor mij de beste voetballer met wie ik op een veld heb gestaan.'

Eén actie van Guti zal Drenthe nooit meer vergeten. De manier waarop de Spaanse middenvelder zijn nieuwe ploeggenoot Benzema een doelpunt gunde tegen Deportivo La Coruña. 'Op een gegeven moment kwam hij een-op-een met de keeper, maar hij had allang gezien dat Benzema achter hem liep', zegt Drenthe. 'Hij hakte de bal terug, terwijl hij ook makkelijk zelf het doelpunt had kunnen maken. Het was echt zijn swag dat hij liever andere spelers liet scoren. Op dat moment dacht ik bij mezelf: Deze man is van een andere planeet.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

‘Hij kon zelfs bij Real Madrid op zestig of zeventig procent voetballen’, gaat de Rotterdammer verder. ‘Hij was ook een man die niet hield van kritiek van andere spelers. Trainers lieten hem ook vaak een beetje in zijn eigen wereld. Die hadden zoiets van: We moeten niet te veel tegen Guti zeggen, want dan kan het zo bergafwaarts gaan met hem. Ze wisten toch wel dat hij in de wedstrijd weer voor die laatste pass ging zorgen. Guti was next level.

Lees op VI PRO hoe Royston Drenthe aan de hand van foto’s terugblikt op zijn jaren in de Spaanse hoofdstad. Over de huisdiscotheek van Robinho, zijn band met Cristiano Ronaldo en de kleedkamerhumor van Marcelo.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.