Niet nodig bij Frankrijk, goud waard voor Ivoorkust: Haller slaat meteen toe

Reacties

Sébastien Haller kan met volle tevredenheid terugkijken op zijn interlanddebuut voor Ivoorkust. De voormalig spits van FC Utrecht werd donderdag tegen Madagaskar direct de matchwinner: 2-1.

Niet nodig bij Frankrijk, goud waard voor Ivoorkust: Haller slaat meteen toe
© Pro Shots

Haller werd ruim 26 jaar geleden geboren in Frankrijk en speelde in verschillende vertegenwoordigende Franse jeugdelftallen. Hij was een sensatie bij Jong Frankrijk, met dertien doelpunten uit twintig duels, maar een doorbraak in het vlaggenschip bleek niet haalbaar. De concurrentie in de voorhoede van de wereldkampioen is simpelweg te groot.

Haller werd al een paar keer benaderd door de Ivoriaanse voetbalbond, maar hield de boot steeds af. Nu zette de spits van West Ham United een interlandloopbaan bij Frankrijk dan toch uit zijn hoofd en ging hij alsnog in op de uitnodiging van het geboorteland van zijn moeder. Haller begon donderdag tijdens de Afrika Cup-kwalificatiewedstrijd tegen Madagaskar op de bank, maar viel al na ruim twintig minuten in voor de geblesseerd uitgevallen Jonathan Kodjia.

Met Nicolas Pépé en Gervinho naast zich in de driemansvoorhoede was Haller bij zijn vuurdoop direct succesvol. Tien minuten in de tweede helft verdubbelde hij de Ivoriaanse marge, door uit een voorzet van Max Gradel raak te koppen. Madagaskar maakte het met de aansluitingstreffer van Paulin Voavy nog wel spannend, maar kon het feestje van Haller hierna niet verpesten.

Dankzij het droomdebuut van Haller staat Ivoorkust nu bovenaan in kwalificatiegroep K. Na drie duels heeft de ploeg zes punten verzameld. Dat zijn er net zoveel als Madagaskar, dat donderdag dus zijn eerste duel verloor.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.