Niet naar Ajax, maar naar Mainz: Van den Berg werd enthousiast gemaakt door Klopp

Reacties

Hij werd begeerd door Ajax, maar Sepp van den Berg speelt in het aankomende seizoen voor FSV Mainz 05. Liverpool-manager Jürgen Klopp gaf hem een zetje die kant op.

Niet naar Ajax, maar naar Mainz: Van den Berg werd enthousiast gemaakt door Klopp
© Pro Shots

Klopp begon zijn trainersloopbaan bij Mainz, waar hij zeven jaar werkte. Via Borussia Dortmund kwam de coach uiteindelijk bij Liverpool terecht. Die club verhuurt Van den Berg in principe voor één jaar aan Mainz, maar de Duitsers maken bekend dat er 'afspraken zijn gemaakt over een mogelijk langere samenwerking'. De details die daarbij horen worden niet prijsgegeven.

Van den Berg (21) vertelt op de website van zijn nieuwe club dat hij uiteraard met Klopp heeft gesproken. 'Hij was lyrisch over Mainz en vertelde me dat ik me hier erg op mijn gemak zou voelen', zegt Van den Berg. 'Ik ben hier al in het stadion geweest, ik weet hoe de fans zijn en ik verheug erop om samen met het team iets moois te bereiken.'

In het afgelopen seizoen verhuurde Liverpool Van den Berg al aan Schalke 04. Door blessureleed kwam de Nederlander toen echter niet verder dan negen wedstrijden in de Bundesliga. Een van die duels was de uitwedstrijd bij Mainz. Met Van den Berg negentig minuten binnen de lijnen won Schalke op 5 mei met 2-3.

'We hebben al sinds het einde van het seizoen nauw contact met Sepp', zegt technisch directeur Martin Schmidt van Mainz. 'Hij was snel overtuigd van ons project en gaf al snel zijn toezegging. Intensieve gesprekken en onderhandelingen volgden met de verantwoordelijken van Liverpool en des te fijner is het dat Sepp hier nu bij Mainz is om de volgende stap in zijn loopbaan te zetten.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.