Niet het WK maar het EK is het doel van bijzondere combinatie Britten en Ieren

Reacties

De bonden van Engeland, Wales, Noord-Ierland, Schotland en Ierland hebben de handen ineengeslagen. Samen hebben ze zich officieel kandidaat gesteld voor het organiseren van het EK in 2028.

Niet het WK maar het EK is het doel van bijzondere combinatie Britten en Ieren
© Pro Shots

Aanvankelijk was het WK in 2030 het doel, maar na onderzoek naar onder andere de politieke en economische haalbaarheid is gekozen om de pijlen te richten op het EK twee jaar eerder. 'Het zou een eer en een voorrecht zijn om samen als gastheer te fungeren voor het EK in 2028 en heel Europa welkom te mogen heten', is te lezen in het gezamenlijke statement.

Voor het organiseren van het EK over zes jaar zijn al meer kandidaten bekend. Roemenië, Griekenland, Bulgarije en Servië willen ook samen het toernooi huisvesten, zoals ook Turkije die plannen heeft geopenbaard. Uiterlijk 23 maart moeten de kandidaat zich officieel hebben gemeld bij de UEFA, die uiteindelijk in september 2023 een beslissing zal nemen waar het EK in 2028 wordt gehouden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.