Niet elke Eredivisie-back blijkt goud voor Atalanta: Czyborra na 16 minuten vertrokken

Reacties

Het avontuur van Lennart Czyborra bij Atalanta Bergamo is na een halfjaar alweer ten einde. De in januari van Heracles Almelo overgenomen linksback vertrekt voor twee seizoenen op huurbasis naar Genoa, dat een verplichte optie tot koop in de deal heeft opgenomen.

Niet elke Eredivisie-back blijkt goud voor Atalanta: Czyborra na 16 minuten vertrokken
© Pro Shots

Atalanta had een indrukwekkend trackrecord opgebouwd wat betreft het vinden van vleugelverdedigers in de Eredivisie. Hans Hateboer en Robin Gosens bleken een groot succes bij de kwartfinalist in de Champions League. Beiden bleken als wingback uitstekend te passen in het systeem van Gian Piero Gasperini. Czyborra hoopte met zijn transfer Gosens achterna te gaan: via Heracles naar de top van de Serie A en uiteindelijk het nationale elftal van Duitsland.

Dat is anders gelopen. Czyborra heeft slechts 16 minuten gekregen in het eerste elftal. Bij een 6-1 voorsprong tegen Brescia mocht hij op 14 juli zijn debuut maken. Achter landgenoot Gosens en Timothy Castagne bleef hij derde keuze op de positie van linksback. De 21-jarige verdediger krijgt bij Genoa de komende twee jaar een herkansing in de Serie A. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.