'Niet de bondscoach, maar kwaliteit van de spelers het probleem bij Oranje'

Reacties

Huub Stevens vindt het niet de schuld van bondscoach Dick Advocaat dat het Nederlands elftal zich niet heeft geplaatst voor het WK 2018. De 63-jarige Limburger denkt dat het probleem veel dieper ligt, zo vertelt hij in de VI van deze week.

'Niet de bondscoach, maar kwaliteit van de spelers het probleem bij Oranje'

In de rubriek VI Panel wordt de vraag gesteld: Heeft Dick Advocaat gefaald? Stevens: 'Ik denk dat het nu geen zin heeft om met de vinger naar Dick Advocaat, Danny Blind of Guus Hiddink te wijzen, omdat het probleem veel dieper ligt', aldus de voormalig trainer van onder meer Schalke 04, 1899 Hoffenheim, PSV en Roda JC Kerkrade.

'Onze spelers zijn momenteel kwalitatief niet goed genoeg. Dus moet er wat in de opleidingen veranderen. Er moet meer worden getraind en de duur en de intensiteit van de trainingen moeten omhoog. Daarnaast zullen spelers meer in zichzelf moeten investeren', meent Stevens.

'Dat betekent meer in het krachthonk voor de trainingen en de specialistische voetbalzaken erna. Als ze dit niet doen, moet het door de trainers worden opgelegd.'

Wijnaldum: 'Er moet natuurlijk heel veel veranderen bij Oranje'
Terugblik op de dramatische kwalificatiereeks van Oranje
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.