'Nico kan een tijdperk markeren bij Barça, zoals Busquets heeft gedaan'

Reacties

Nico González was één van de grote uitblinkers bij Barcelona bij de buitengewoon welkome Champions League-zege op Dinamo Kiev. De negentienjarige middenvelder wordt in Spanje bedolven onder lof.

'Nico kan een tijdperk markeren bij Barça, zoals Busquets heeft gedaan'
© Pro Shots
Dinamo Kiev
Dinamo Kiev
0 - 1
Barcelona
Barcelona

Nico maakte afgelopen zomer de overstap van Barcelona B naar de hoofdmacht. Ronald Koeman bood hem de kans om zich op jonge leeftijd al te laten zien op het allerhoogste niveau. Dinsdagavond stond de Spanjaard voor het eerst in de basis bij een Champions League-duel en stelde hij dus niet teleur. García Pimienta, voormalig trainer van Barça B, kent Nico door en door. In een interview met Sport is hij lyrisch over zijn voormalig pupil.

'Hij is mentaal erg sterk en het is voor mij duidelijk dat hij een tijdperk zal markeren bij Barcelona, zoals Sergio Busquets dat heeft gedaan. Zijn afgelopen seizoen in de jeugd was buitenaards goed. Iedereen binnen de club was het erover eens dat hij één van de uitverkorenen was om de hoofdmacht te halen. Hij was altijd degene die erbovenuit stak in zijn generatie', aldus Pimienta.

'Nico kan op één van de twee aanvallende posities spelen, want hij begrijpt het spel van Barça heel goed, maar hij is het best als controleur. Dat is zijn positie, want tactisch is hij erg goed. Maar Barcelona speelt natuurlijk maar met één zes: Busquets is een maestro, Nico kan dat ook worden. Ik hoop dat Busquets zijn pensioen nog een paar jaar uitstelt, zodat hij Nico kan helpen. Hij wil namelijk altijd leren', legt Pimienta uit.

'Nico heeft het allemaal. Hij is tactisch sterk en altijd goed gepositioneerd. Hij is rechtsbenig, maar kan ook veel met links, hij kan linies doorbreken met zijn dribbels en kan het spel goed lezen. Als Nico geen voetballer was geworden, was hij ook zeker geslaagd in het leven, want hij is zeer intelligent. Hij pikt alles veel sneller op dan anderen', zegt Pimienta, die na een botsing met voorzitter Joan Laporta afgelopen zomer na twintig jaar vertrok als jeugdtrainer bij Barcelona.

UEFA Champions League

Stand Groep E UEFA Champions League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
6
6
0
0
22-3
+19
18
2
Benfica
6
2
2
2
7-9
-2
8
3
Barcelona
6
2
1
3
2-9
-7
7
4
Dinamo Kiev
6
0
1
5
1-11
-10
1
* Actueel tot en met 6 jun. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.