Neymar windt zich op over gele kaart Paquetà: 'Het einde van Joga Bonito'

Reacties

In de slotfase van het duel tussen Olympique Lyon en Troyes (3-1) vond woensdagavond een frappant moment plaats. Arbiter Stéphanie Frappart deelde een gele kaart uit aan Lyon-middenvelder Lucas Paquetà vanwege een provocerende dribbel.

Neymar windt zich op over gele kaart Paquetà: 'Het einde van Joga Bonito'
© Pro Shots
Olympique Lyonnais
Olympique Lyonnais
3 - 1
Troyes
Troyes

De Braziliaanse middenvelder probeerde in de extra tijd van de wedstrijd in Lyon zijn directe tegenstander Giulian Biancone te vernederen door de bal tussen zijn voeten te klemmen en zo over hem heen te wippen, een truc die in Brazilië bekend staat als de sombrero. De bal kwam daarbij ook nog tegen de arm van Biancone, waarop Paquetà hands claimde. De Franse verdediger was daar overduidelijk niet van gediend.

Frappart handelde het incident af met een vermaning en uiteindelijk ook een gele kaart voor Paquetà. De Braziliaan nam de prent vol ongeloof in ontvangst. Voor de aanvallende middenvelder, die even eerder het duel had beslist met de 3-1, was het zijn eerste gele kaart van het Ligue 1-seizoen.

Achteraf kreeg hij bijval van landgenoot Neymar, die op zijn Instagram-pagina zijn verbijstering uitsprak over de kaart: 'Heel triest dit, een gele kaart krijgen voor een dribbel... Het is mij vorig jaar ook overkomen en nu gebeurt het Lucas Paquetà. Ik begrijp echt niet waarom! Dit is het einde van het beroemde Joga Bonita... Geniet ervan zo lang het duurt.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.