Neymar wanhoopte niet: 'Onmogelijk om dit PSG uit te schakelen'

Reacties

Hoewel uitschakeling toch echt nabij was, heeft Neymar naar eigen zeggen nooit getwijfeld aan een goede afloop van de Champions League-kwartfinale tegen Atalanta Bergamo. De sterspeler van Paris Saint-Germain heeft immers maar één doel: de finale halen.

Neymar wanhoopte niet: 'Onmogelijk om dit PSG uit te schakelen'
© Pro Shots
Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo
1 - 2
PSG
PSG

Lang leek het erop dat PSG in de jacht op de eerste eindzege in de Champions League opnieuw vroegtijdig zou stranden, maar door late goals van Marquinhos en Eric-Maxim Choupo-Moting staat de Parijse miljoenenformatie toch voor het eerst sinds 1995 in de halve finale. De ontlading was dan ook groot, met de pijnlijke uitschakelingen tegen Barcelona, Real Madrid en Manchester United van de laatste jaren nog vers in het geheugen.

Ook bij Neymar spatte de emotie ervan af. 'Dit is een geweldige avond', zei de 28-jarige Braziliaan tegen RMC Sport. 'Het was moeilijk. Atalanta is een geweldig team, dat al het hele seizoen goed speelt, het is de verrassing van deze competitie. We wisten dat ze erg agressief zouden zijn, dat ze over het hele veld druk zouden zetten. Ze speelden erg goed, maar we zijn erg blij met wat we hebben gedaan. We speelden een geweldige wedstrijd.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

En toch leek het er vlak voor tijd niet op dat PSG zou gaan winnen. Desondanks dacht Neymar nooit aan uitschakeling. 'Nee, ik heb geen moment gedacht dat we naar huis zouden gaan. Van begin tot eind dachten we aan kwalificatie voor de halve finale. Ook de volgende wedstrijd zal moeilijk worden, maar we kunnen weer zo'n goede wedstrijd spelen.'

Finale
PSG probeert sinds de Qatarese overname in 2011 al jaren om de Champions League te winnen, maar nooit kwam het verder dan de kwartfinale. Neymar is ervan overtuigd dat dit wel eens hét jaar van de club kan worden. 'Ik hoop dat we naar de finale gaan. We zijn heel blij, en deze gevoelens zijn heel sterk. Dit is een geweldige groep, een familie, met deze state of mind is het onmogelijk ons uit te schakelen', stelde de 28-jarige uitblinker.

Want de uitblinker, dat was Neymar tegen Atalanta. De Braziliaan drukte zijn stempel nadrukkelijk op het spel van PSG, maar miste vooral voor rust ook enkele grote kansen. Wanhopen deed hij echter niet. 'Ik wist dat er altijd een bal goed zou vallen. We gaven niet op, zelfs niet toen het moeilijk werd. Het verlangen dat ik heb om de Champions League te winnen is groot. We hebben nog één wedstrijd tot de finale, we zullen alles geven om die te winnen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

PSG in CL sinds Qatarese overname

Seizoen Eindstadium Uitgeschakeld door
2012/13 Kwartfinale Barcelona
2013/14 Kwartfinale Chelsea
2014/15 Kwartfinale Barcelona
2015/16 Kwartfinale Manchester City
2016/17 Achtste finale Barcelona
2017/18 Achtste finale Real Madrid
2018/19 Achtste finale Manchester United
2019/20 Onbekend Niet van toepassing
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.