Neymar heeft Paris Saint-Germain opnieuw op de valreep behoed voor puntenverlies. Dit keer was het Olympique Lyon van Memphis Depay en Kenny Tete het slachtoffer.

Olympique Lyonnais
0 - 1
PSG
PSG

Olympique Lyon is door een reeks van tegenvallende resultaten achterop geraakt in de Franse titelrace. Ook de Champions League bood afgelopen dinsdag geen trendbreuk met een 1-1 gelijkspel op eigen veld tegen Zenit Sint-Petersburg. 'We moeten het beter doen als team. Dit is niet goed genoeg', deelde Memphis met de wereld.

De Oranje-international had daarbij ongetwijfeld niet alleen de blik gericht op het Europese podium, maar ook op de Ligue 1. Het duel met koploper PSG bood immers een uitgelezen kans om zich te ontworstelen aan de grijze middenmoot.

Bijkomend voordeel was dat de Parijse grootmacht nog steeds te kampen heeft met de nodige blessures. Trainer Thomas Tuchel kon tegen Lyon niet beschikken over het indrukwekkende lijstje: Kylian Mbappé, Edinson Cavani, Mauro Icardi, Thilo Kehrer, Colin Dagba, Julian Draxler en Pablo Sarabia.

Met Neymar in de gelederen kwam PSG in het Groupama Stadium in de eerste helft toch tot dertien doelpogingen. Sinds 2008 had Lyon niet meer te maken gehad met dergelijke cijfers van een bezoekende club in de eerste helft. Maar de bezoekers konden tegelijkertijd niet voorkomen dat Lyon tot het rustsignaal tot zeven doelpogingen  kwam. Dat was PSG niet meer overkomen sinds mei 2019.

Historische reeks
Alle aanvallende intenties ten spijt, doelpunten bleven lange tijd achterwege. Ook in de tweede helft kon aanvalsdrang beide ploegen niet worden ontzegd. Het aantal pogingen liep op tot in totaal 33, waarbij de gasten daarin met 21 pogingen de boventoon voerden.

Een einde aan een historische reeks leek aanstaande. PSG had sinds het doelpuntloze gelijkspel tegen Caen op 19 mei 2018 in elke van 42 daaropvolgende competitiewedstrijden minimaal één keer gescoord. In Lyon zorgde Neymar met zijn doelpunt in de 87ste minuut dat die reeks toch een vervolg kreeg. Hij draaide knap weg om vervolgens met links raak te schieten. Daarmee was hij net als vorige week in de slotfase de redder in nood.

Het resultaat betekent dat Lyon in de strijd om de bovenste plaatsen verder achterop raakte, terwijl de marge van koploper PSG ten opzichte van de naaste achtervolgers drie punten is.