Neymar is het zat na gele kaart voor 'theater': 'Dit moet stoppen'

Reacties

Neymar heeft het gevoel dat scheidsrechters hem aan het zoeken zijn. De aanvaller kreeg in de interland tussen Brazilië en El Salvador een gele kaart voor een vermeende schwalbe, maar dat was in de ogen van Neymar een slechte beslissing van arbiter Jair Marrufo.

Neymar is het zat na gele kaart voor 'theater': 'Dit moet stoppen'

Neymar werd tijdens en na het afgelopen WK in Rusland veelvuldig bekritiseerd vanwege zijn theatrale gedrag tijdens de wedstrijden. De aanvaller lag in Rusland constant op de grond en wekte daarmee de irritatie van tegenstanders op. Nu het toernooi voorbij is, wordt Neymar extra scherp in de gaten gehouden door de arbitrage. In de ogen van de dribbelaar zijn veel scheidsrechters niet langer objectief.

Marrufo slingerde Neymar kort voor rust op de bon, nadat de Braziliaan in het vijandelijke strafschopgebied naar de grond was gegaan (zie video onder). Volgens Neymar was er echter geen sprake van een fopduik. 'Ik weet niet goed hoe ik met mijn reputatie om moet gaan, maar dit zal ik absoluut niet zomaar accepteren', zei de aanvaller tegen Globo Esporte. 'Dit moet stoppen.'

'Ik kan er in de wedstrijd niets aan veranderen, dus ik zei op dat moment ook niets en ben doorgegaan met voetballen', vervolgde Neymar. 'Maar het is erg frustrerend. Dit is een gebrek aan respect: niet alleen naar mij, maar ook naar mijn ploeggenoten. Het is lastig om met een gele kaart op zak te voetballen. Deze jongen (scheidsrechter Marrufo, red.) wordt aangesteld voor een wedstrijd van de Braziliaanse ploeg, wat een erg serieuze taak is, en dan doet hij dit… Ik vind het niet correct. Als hij me geen penalty wil geven, prima, maar de gele kaart was nergens voor nodig.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.