Neymar en Mbappé houden PSG op koers voor bekerdubbel

Reacties

Paris Saint-Germain heeft zondag de laatste zestien van het toernooi om de Coupe de France bereikt. Neymar en Kylian Mbappé waren trefzeker voor de Franse grootmacht tegen het kleine Pontivy.

Neymar en Mbappé houden PSG op koers voor bekerdubbel
Pontivy
Pontivy
0 - 4
PSG
PSG

Hoewel PSG het opnam tegen een vijfdeklasser, stuurde trainer Thomas Tuchel veel grote namen het veld in. Er was een opvallende rol weggelegd voor Dani Alves, die als verkapte rechtsbuiten speelde en in de openingsfase met een schot van afstand betrokken een van de gevaarlijkste pogingen ondernam.

Ook Mbappé en Neymar waren al dreigend, voordat de 0-1 viel. Die kwam van de voet van Sylvain Jule, die de bal op ongelukkige wijze in eigen doel werkte. Pontivy toonde zich een stugge tegenstander en hield zelfs na rust nog vrij lange tijd stand.

Pas in de zeventigste minuut kwam een speler van PSG tot scoren. Neymar prikte binnen na goed voorwerk van Moussa Diaby. Zeven minuten later viel de beslissing, toen Mbappé een goedkope strafschop kreeg en zelf vanaf elf meter binnenschoot. Het slotakkoord was voor Julian Draxler, die met een fraaie wippertje scoorde.

Door de zege voegt PSG zich bij de laatste zestien van het belangrijkste bekertoernooi van Frankrijk. Vorig seizoen pakte PSG de eindzege, net als in het toernooi om de Coupe de La Ligue.

Bekijk hier al onze video's
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.