Newcastle verlaat gevarenzone bij rentree Eriksen, pech voor Weghorst

Newcastle United heeft een cruciale zege geboekt in de strijd tegen degradatie. The Magpies waren zaterdag te sterk voor Brentford FC en klimmen naar de veertiende plaats in de Premier League. Christian Eriksen maakte zijn rentree. Het Burnley van Wout Weghorst en Erik Pieters sprokkelde op bezoek bij Crystal Palace een punt. Joël Veltman ging met Brighton & Hove Albion onderuit tegen Aston Villa.

© imago
Brentford
Brentford
0 - 2
Newcastle United

Newcastle United werd al snel een handje geholpen door Brentford. Josh Dasilva ging hard door op Matt Targett en werd met een rode kaart van het veld gestuurd. Met elf tegen tien nam Newcastle voor rust afstand van Brentford: Joelinton kopte overtuigend raak na een voorzet van Ryan Fraser en Joe Willock maakte er na een counter 0-2 van. Vlak na rust was Newcastle dicht bij de 0-3 toen Fabian Schär over kopte. Na 52 minuten veerde iedereen in het Brentford Community Stadium op: Eriksen maakte voor het eerst in 259 dagen zijn opwachting in een officiële wedstrijd. Brentford probeerde de druk hierna op Newcastle op te voeren, maar Newcastle gaf weinig weg en trok de overwinning over de streep.

Crystal Palace
1 - 1
Burnley
Burnley

Pieters en Weghorst deden respectievelijk 61 en 90 minuten mee en zagen hoe Crystal Palace al na negen minuten de score opende. Jeffrey Schlupp werkte de bal van dichtbij binnen na een prima actie en dito voorzet van Michael Olise. Weghorst kwam in de eerste helft nauwelijks in het stuk voor. Meteen na rust viel de gelijkmaker: Luka Milivojevic gleed de bal achter zijn eigen doelman na een voorzet van Aaron Lennon. Na 56 minuten was Weghorst dicht bij de 1-2: zijn kopbal werd overgetikt door Jack Butland. Halverwege de tweede helft leek de Oranje-international dan toch te scoren, maar hij werd teruggefloten vanwege buitenspel. Aan de andere kant raakte Wilfried Zaha nog de paal.

© imago
Brighton & Hove Albion
0 - 2
Aston Villa
Aston Villa

Brighton & Hove Albion en Aston Villa trapten vanwege verkeershinder in de stad later af. Na zeventien minuten werd de openingstreffer gemaakt door Matty Cash, die met een schitterend schot via de paal raak trapte. Cash, een in Engeland geboren Pools international, toonde bij het juichen zijn ondershirt met daarop de tekst 'Tomasz Kedziora + family, stay strong bro'. Kedziora speelt eveneens bij de Poolse ploeg, staat onder contract bij Dynamo Kiev en verblijft momenteel ook in de Oekraïense hoofdstad. Ook na rust waren de beste kansen voor Aston Villa, met name via Philippe Coutinho. Uiteindelijk was het Ollie Watkins die er 0-2 van maakte. Veltman bleef negentig minuten staan bij Brighton.