'Newcastle United komt terug voor Botman'

Reacties

In de vorige transferperiodes lukte het Newcastle United niet om Sven Botman los te weken van Lille, maar de Premier League-club houdt voet bij stuk. Volgens de BBC is er opnieuw een bod neergelegd bij de Fransen, maar tot een definitief akkoord is het nog niet gekomen.

'Newcastle United komt terug voor Botman'
© Pro Shots

Het is een publiek geheim dat Newcastle maar wat graag de international van Jong Oranje naar Engeland haalt. In januari meldde VI nog dat Lille een bod van 35 miljoen euro naast zich neergelegd had. De club wilde de fysiek sterke centrumverdediger niet laten gaan. Newcastle hoopt Lille en Botman nu wel te kunnen verleiden.

In Engeland worden opnieuw bedragen van 35 miljoen euro genoemd. Newcastle staat inmiddels onder leiding van een Saoedisch consortium, waardoor de financiële middelen ver reiken. De club eindigde afgelopen seizoen als elfde in de Premier League en hoopt onder de nieuwe leiding een gooi te doen naar de (sub)top.

Botman zou dus een beoogde aanwinst zijn. De voormalig speler van Ajax en SC Heerenveen speelde tot dusver 62 wedstrijden in de Ligue 1 en kwam dit seizoen ook tot vijf wedstrijden in de Champions League. Met Lille werd Botman in zijn eerste seizoen meteen kampioen van Frankrijk. Hij beschikt nog over een contract tot medio 2025.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.