Newcastle tast diep in de buidel voor 'toptarget' Willock

Reacties

Newcastle United heeft Joe Willock overgenomen van Arsenal. De 21-jarige middenvelder werd vorig seizoen al gehuurd en maakt nu voor naar verluidt dertig miljoen euro de overstap naar Newcastle. Met dat bedrag zou hij de op één na duurste speler uit de clubgeschiedenis zijn.

Newcastle tast diep in de buidel voor 'toptarget' Willock
© Pro Shots

Alleen voor Joelinton gaf Newcastle in de zomer van 2019 meer geld uit. De Braziliaan kostte toen 44 miljoen en kwam over van 1899 Hoffenheim. Willock maakte in de tweede helft van het vorige seizoen al een goede indruk op huurbasis op St. James' Park. Hij scoorde acht keer in veertien duels, waaronder tegen Tottenham Hotspur, Liverpool en Manchester City.

Manager Steve Bruce noemt Willock zijn nummer één doelwit van deze zomer. 'We zijn absoluut blij dat Joe hier is', zegt Bruce op de clubsite. 'De club is tot het uiterste gegaan om dit mogelijk te maken. Joe is een geweldige jonge speler met alle kwaliteiten die we zoeken in een middenvelder. Dat heeft hij afgelopen seizoen bewezen.'

Willock verlaat Arsenal na vele jaren. De middenvelder groeide op in Londen en doorliep de hele jeugdopleiding van The Gunners. 'Ik heb het geweldig naar mijn zin gehad afgelopen seizoen en ik ben blij om terug te zijn. Dat ik Arsenal verlaat is een grote stap voor me. Ik wil iedereen daar bedanken. Dit is de juiste stap op het juiste moment voor mij.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Arsenal
Meer over Arsenal
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.