Schreuder ziet sterspeler voor vermogen naar Engeland vertrekken

Reacties

Newcastle United heeft zijn gewenste nieuwe spits binnen. De Braziliaan Joelinton komt over van 1899 Hoffenheim, de club van trainer Alfred Schreuder.

Schreuder ziet sterspeler voor vermogen naar Engeland vertrekken

Voor de Nederlander is het vertrek van Joelinton een behoorlijke aderlating. Schreuder raakt met de 22-jarige spits direct zijn meest talentvolle speler kwijt. De Braziliaan kwam in 2018 over van Rapid Wien en toonde afgelopen seizoen direct zijn enorme potentie.

Dat was ook in het buitenland opgevallen. Meerdere clubs hengelden naar de diensten van Joelinton, maar Newcastle United heeft nu beet. De Premier League-club is al lange tijd op zoek naar een nieuwe spits. Anderhalf jaar geleden was Nicolai Jørgensen nog in beeld voor die vacature, maar de Deen bleef bij Feyenoord.

Afgelopen seizoen vulde Newcastle die vacature in door Salomón Rondón te huren van West Bromwich Albion, maar de Venezuelaan is inmiddels in het spoor Rafael Benítez naar China vertrokken. Daarnaast vertrokken ook Ayoze Pérez (Leicester City) en Joselu (Alavés) deze zomer, waardoor The Magpies dringend verlegen zaten om een nieuwe aanvaller.

Volgens Engelse media betaalt Newcastle zo'n veertig miljoen euro voor Joelinton. Daarmee verpulvert de club het transferrecord, dat nu nog op naam stond van Michael Owen. De Engelsman kwam in 2005 voor 25 miljoen euro over van Real Madrid.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer 1899 Hoffenheim
Meer over 1899 Hoffenheim
Meer Newcastle United
Meer over Newcastle United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.