Newcastle loopt pot met goud mis: 'Dit is catastrofaal'

Reacties

Het consortium dat Newcastle United wilde kopen, is tegengewerkt vanuit de Premier League. Dat is de overtuiging van Amanda Staveley, de leidsvrouw bij de overnamepoging.

Newcastle loopt pot met goud mis: 'Dit is catastrofaal'
© Pro Shots

Lang ging het in en rond Newcastle over een mogelijke overname. Het Saoedische Public Investment Fund probeerde de Premier League-club over te nemen en die overname zou een gigantische financiële impuls betekenen voor de nummer dertien van het voorbije seizoen. De laatste weken ontstond er steeds meer twijfel. Het proces duurde wel erg lang en donderdag kwam naar buiten dat een overname voorlopig niet doorgaat.

Staveley fungeert als verbindingspunt tussen de rijken uit het Midden-Oosten en de Engelse zakenwereld. Ze zou zelf met haar bedrijf ook tien procent van de aandelen krijgen, maar ook dat ging niet door. De zakenvrouw heeft bij The Times uitleg gegeven: 'We zijn aangeslagen, natuurlijk. Natuurlijk nemen we het de Premier League kwalijk. De andere clubs in de Premier League wilden niet dat het door zou gaan.'

Staveley lijkt met die uitlatingen te bevestigen dat vanuit andere Premier League-clubs er op is aangedrongen de mogelijk nieuwe eigenaren van Newcastle extra grondig te onderzoeken. Er ontstond veel weerstand tegen de overname, onder meer vanwege de betrokkenheid van kroonprins Mohammed bin Salman en de zeer bedenkelijke reputatie van de Saoedische staat.

Bij haar uitleg focust Staveley liever op de gouden toekomst die lonkte voor Newcastle: 'De investeringen die naar de club zouden gaan, zouden zo belangrijk zijn geweest. Zeker met alles wat er nu gebeurt tijdens de coronacrisis en door Brexit. Dit is catastrofaal voor de fans. Het speelde al zo lang en de kans was er echt.'

Bij de onderhandelingen was er donderdag een deadline om met nieuws naar buiten te komen. Er is dus geen akkoord, maar mogelijk wordt de overnamepoging in de toekomst nog nieuw leven in geblazen. 'Of we nu opgeven? Ik weet het niet, misschien is er nog een mogelijkheid, maar we moesten met een statement komen', aldus Staveley.

Op VI PRO schetsten wij eerder al de achtergrond bij de overnamepoging. Lees hieronder het verhaal.

Bekijk hier al onze video's
Meer Newcastle United
Meer over Newcastle United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.