Newcastle loopt ondanks discutabele strafschop schade op bij Wolves

Reacties

Newcastle United is er niet in geslaagd de nederlaag in Europa tegen Borussia Dortmund weg te spoelen met een zege in de competitie. Bij Wolverhampton Wanderers bleef de ploeg van Eddie Howe steken op een 2-2 gelijkspel.

Newcastle loopt ondanks discutabele strafschop schade op bij Wolves
© Pro Shots
Wolverhampton Wanderers
Wolverhampton Wanderers
2 - 2
Newcastle United
Newcastle United

Newcastle United begon sterk aan het uitduel met Wolves, maar had wel enig fortuin bij de openingstreffer. Een scherpe voorzet van Anthony Gordon werd slecht verwerkt door Wolves-doelman José Sá en Callum Wilson was er als de kippen bij om in twee instanties de 0-1 in het net te volleren.

Tien minuten voor rust deed Wolves echter wat terug. De Gabonees Mario Lemina kon een indraaiende hoekschop, mede door weifelend optreden van doelman Nick Pope en Kieran Trippier, tegen de touwen koppen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In de absolute slotfase van de eerste helft kwam Newcastle voor een tweede keer op voorsprong. Aanvaller Hwang Hee-Chan was mee terug gekomen om een hoekschop te verdedigen bij Wolves, maar tikte in een uiterste poging om de bal weg te schieten Fabian Schär lichtjes tegen de voet. Na lang overleg met de VAR besloot Anthony Taylor de bal op de stip te leggen en Wilson pakte het cadeautje met beide handen uit.

In de tweede helft hield Newcastle de controle over de wedstrijd, maar Wolves bleef loeren op zijn kansjes. De thuisploeg dacht in de 57ste minuut ook een strafschop te verdienen toen doelpuntenmaker Wilson de bal tegen zijn hand kreeg. Taylor wuifde het moment snel weg en een penalty bleef dan ook uit.

Twintig minuten voor tijd kwam Wolves dan toch op 2-2. Hee-Chan maakte zijn fout uit de eerste helft volledig goed met een fraaie treffer. De Zuid-Koreaan kreeg de bal mee van verdediger Toti, kapte de glijdende Dan Burn fraai uit en liet Pope kansloos.

Newcastle heeft sinds de knappe 4-1-overwinning op Paris Saint-Germain slechts een zege geboekt. De ploeg van de geblesseerde Sven Botman staat desondanks nog altijd op een keurige zesde plaats in de Premier League, negen punten achter koploper Tottenham Hotspur. 

Premier League

De stand in Engeland

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
3
Liverpool
36
23
9
4
81-38
+43
78
4
Aston Villa
36
20
7
9
73-53
+20
67
5
Tottenham Hotspur
35
18
6
11
69-58
+11
60
6
Newcastle United
35
17
5
13
78-56
+22
56
7
Chelsea
35
15
9
11
70-59
+11
54
8
Manchester United
35
16
6
13
52-55
-3
54
* Actueel tot en met 7 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Newcastle United
Meer over Newcastle United
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.