Newcastle geeft Man United geen enkele kans en neemt derde plaats over

Reacties

Geen moment had Manchester United zondag uitzicht op een resultaat bij Newcastle United. The Magpies waren oppermachtig en boekten een verdiende overwinning op de ploeg van manager Erik ten Hag, die voor het derde Premier League-duel op rij niet tot scoren kwam (2-0).

Newcastle geeft Man United geen enkele kans en neemt derde plaats over
© Screenshot Viaplay
Newcastle United
Newcastle United
2 - 0
Manchester United
Manchester United

De ontmoeting op St. James' Park was een reprise van de League Cup-finale van eind februari. Op Wembley maakte Man United toen een einde aan de prijzendroogte van vijf jaar (0-2). De uitblinker van die wedstrijd, Marcus Rashford, was op tijd hersteld om zondag in de basis te beginnen bij de bezoekers. Veel kon de clubtopscorer aanvankelijk niet uitrichten, want het was Newcastle dat de dienst uitmaakte.

Het was aan David de Gea te danken dat Man United zonder kleerscheuren de rust haalde. De Spaanse sluitpost, die met de club in gesprek is om zijn aflopende contract te verlengen, voorkwam met een indrukwekkende double-save dat Newcastle vroeg de score opende. Eerst was het Alexander Isak die De Gea redding zag brengen, daarna lukte het ook Joe Willock niet om toe om toe te slaan.

Tegenvallende Weghorst
Aan de andere kant kreeg Wout Weghorst een kansje, maar de Nederlander raakte het zijnet. Veelzeggend was dat United voor het eerst dit seizoen voor rust niet tot een schot tussen de palen kwam. Met het inbrengen van de herstelde Anthony Martial (voor de tegenvallende Weghorst) en Jadon Sancho hoopte Ten Hag het tij te keren, maar het doelpunt viel na ruim een uur aan de andere kant.

Bruno Guimarães gaf de bal voor op de bij vlagen ongrijpbare Allan Saint-Maximin, die Willock een niet te missen kans bood. De 23-jarige middenvelder kopte van minder dan een meter afstand binnen (1-0).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ook na de openingstreffer bleef Newcastle de bovenliggende ploeg. Man United mocht van geluk spreken dat het aluminium de tweede treffer van The Magpies in de weg stond. Invaller Joelinton raakte de lat, in de rebound kopte Fabian Schär op de paal. Met Facundo Pellistri voor Lisandro Martínez speelde Ten Hag in de slotfase zijn laatste troef, maar ook daar had Newcastle een antwoord op. Callum Wilson zorgde drie minuten voor tijd voor de beslissing (2-0).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De nederlaag op St. James' Park is een dure voor Man United, dat Newcastle ziet oprukken naar de derde plaats. De ploeg van Sven Botman blijft de nieuwe nummer vier op doelsaldo voor. Man United kwam voor de derde competitiewedstrijd op rij niet tot een overwinning, maar heeft virtueel nog altijd een ticket voor de Champions League in handen. Tottenham Hotspur, dat een wedstrijd meer speelde, volgt op slechts een punt.

Premier League

Stand Premier League 2022/2023

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
28
5
5
94-33
+61
89
2
Arsenal
38
26
6
6
88-43
+45
84
3
Manchester United
38
23
6
9
58-43
+15
75
4
Newcastle United
38
19
14
5
68-33
+35
71
5
Liverpool
38
19
10
9
75-47
+28
67
6
Brighton & Hove Albion
38
18
8
12
72-53
+19
62
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.