Newcastle bouwt aan toekomst met vastleggen Australisch talent

Reacties

Newcastle United heeft zich verzekerd van de diensten van Garang Kuol. Het Australische talent komt in januari over van Central Coast Mariners.

Newcastle bouwt aan toekomst met vastleggen Australisch talent
© Pro Shots

Kuol geldt in Australië als een groot talent. De achttienjarige aanvaller beleefde dit jaar zijn doorbraak in de A-League met vier goals in acht duels en werd onlangs de jongste debutant voor de nationale ploeg van Australië sinds Harry Kewell. Nu volgt met zijn transfer naar Newcastle United een volgend hoogtepunt.

'Het is onwerkelijk', zegt de in Egypte geboren Kuol, die op jonge leeftijd met zijn ouders vluchtte naar Australië, op de website van Newcastle. 'Als jonge jongen kijkt iedereen in Australië naar de Premier League, maar niemand verwacht zelf op dat podium actief te zijn. Dat ik nu een van die mensen ben, is geweldig.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het vastleggen van Kuol is onderdeel van het beleid van Newcastle onder sportief directeur Dan Ashworth. The Magpies investeren hun geld, dat rijkelijk aanwezig is sinds de Saoedische overname, wijselijk. 'Het is een deel van onze filosofie is om te investeren in onze opleiding en in jonge spelers voor de toekomst', aldus Ashworth.

Kuol blijft de rest van het kalenderjaar nog actief voor Central Coast Mariners. Het nieuwe seizoen in de Australische A-League gaat volgend weekend van start. De kersverse aanwinst van Newcastle, wiens oudere broer Alou Kuol voor VfB Stuttgart speelt, hoopt zich in eigen land in de WK-selectie van Australië te spelen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Newcastle United
Meer over Newcastle United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.