'Newcastle betaalt kleine 50 miljoen euro voor Frans toptalent'

Reacties

Newcastle United lijkt zijn eerste toptransfer van de zomer binnen te hebben. Meerdere Franse media melden dat de Premier League-club een akkoord heeft bereikt met Stade Reims over de komst van Hugo Ekitike.

'Newcastle betaalt kleine 50 miljoen euro voor Frans toptalent'
© Pro Shots

Afgelopen winter leek de negentienjarige spits ook al op weg naar St. James' Park, maar toen ketste de transfer op het laatste moment toch af, naar verluidt omdat Ekitike de transfer op dat moment zelf nog niet zag zitten. Volgens L'Équipe en meer Franse media is de deal nu alsnog afgerond.

Newcastle tast diep in de buidel voor Ekitike, die dit seizoen op spectaculaire wijze doorbrak in Reims. In 1275 speelminuten in de Ligue 1 was de tiener goed voor tien doelpunten. Volgens de berichtgeving betaalt Newcastle 36 miljoen euro plus nog eens 10 miljoen aan zeer haalbare bonussen. Daarbij zou Reims ook nog eens een doorverkooppercentage van vijftien procent hebben bedongen.

Als de transfersom van Ekitike daadwerkelijk op 46 miljoen euro uitkomt, is hij in één klap de duurste aankoop in de clubhistorie van Newcastle, dat zich sinds de overname door het Saoedische investeringsfonds Saudi Arabia Public Investment Fund (PIF) behoorlijk roert op de transfermarkt. De jonge Fransman moet aan de oevers van de Tyne concurreren met Callum Wilson en Chris Wood.

Bekijk hier al onze video's
Meer Newcastle United
Meer over Newcastle United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.