Nevland naar Fulham, Janssen van de baan

FC Groningen en Fulham zijn het alsnog eens geworden over de transfer van Erik Nevland naar Londen. Groningen ontvangt tweeënhalf miljoen euro voor de Noorse spits en krijgt een bonus van 500 duizend als Fulham in de Premier League blijft.

Nevland naar Fulham, Janssen van de baan

Nevland stond nog tot 2010 onder contract bij de nummer vijf van de Eredivisie. Bij Fulham tekende hij tot komende zomer, met een optie voor nog eens twee seizoenen. Nevland haalde Groningen over opnieuw met Fulham te praten omdat hij het als dé kans van zijn leven zag op zijn dertigste in de Premier League te spelen.

FC Groningen staakt de pogingen Theo Janssen los te weken bij Vitesse. De komst van de linksbenige middenvelder is niet haalbaar. 'De tijd dringt en het heeft geen zin te blijven hangen bij één speler als het niet lukt', legde directeur technische zaken Henk Veldmate uit aan VI.nl.

Groningen, dat Bruno Silva en Rasmus Lindgren onlangs kwijtraakte aan Ajax, wil voor het sluiten van de transfermarkt op 1 februari nog een middenvelder toevoegen aan de selectie. De Braziliaan Pierre Veiga Sodre (20) van Internacional is een optie.

Bekijk hier al onze video's