Neuer laat Alisson en Oblak achter zich in strijd om FIFA-prijs

Reacties

Manuel Neuer is voor het eerst verkozen tot The Best FIFA Goalkeeper. De doelman van Bayern München werd verkozen boven Alisson Becker (Liverpool) en Jan Oblak (Atlético Madrid).

Neuer laat Alisson en Oblak achter zich in strijd om FIFA-prijs
© Pro Shots

Neuer haalde in 2016 wel al het beste FIFA-elftal, maar de prijs voor de beste doelman ter wereld wordt door de FIFA pas sinds 2017 uitgereikt. Het waren sindsdien Gianluigi Buffon, Thibaut Courtois en Alisson Becker die werden verkozen tot 's wereld beste keeper.

Met Bayern München won Neuer het afgelopen seizoen alles wat er te winnen viel. De Rekordmeister werd landskampioen, de DFB-Pokal en Supercup werden gewonnen en uiteraard ook de Champions League. Paris Saint-Germain werd in de finale verslagen door Neuer en consorten. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Vrouwen
Bij de vrouwen ging de strijd om The Best FIFA Women's Goalkeeper tussen Sarah Bouhaddi (Olympique Lyon), Christiane Endler (PSG) en Alyssa Naeher (Chicago Red Stars). Het was Bouhaddi die de opvolger werd van Sari van Veenendaal. De keeper van de Oranje Leeuwinnen werd vorig jaar voor het eerst verkozen toen de prijs voor het eerst werd uitgereikt. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.