Zonder Neymar, maar mét David Neres heeft Brazilië voor eigen publiek ongenadig hard uitgehaald tegen Honduras. Neres maakte zijn basisdebuut en verzilverde dat met zijn eerste goal voor de Brazilianen.

Brazilië
7 - 0
Honduras
Honduras

Tite, bondscoach van Brazilië, heeft een aanvallende puzzel te leggen in aanloop naar het toernooi om de Copa América in eigen land. Sterspeler Neymar viel in het vorige oefenduel met Qatar uit met een zware enkelblessure en moet het toernooi aan zich voorbij laten gaan. De blessure van Neymar biedt echter wel kansen voor Ajacied Neres. Waar hij het tegen Qatar nog moest doen met een invalbeurt mocht Neres tegen Honduras op de plek van Neymar voor het eerst in het basiselftal starten.

Vanaf de linkerkant van het veld zag Neres zijn teamgenoten aan de rechterkant een uitstekende aanval opzetten. Een aanval die bovendien verzilverd werd. Richarlison en Dani Alves combineerden waarna laatstgenoemde de bal op het hoofd van Gabriel Jesus legde. Hoewel de goal eerst werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel greep de VAR terecht in: goal, 1-0. Honduras, dat in de strijd om de Gold Cup is ingedeeld bij Curaçao, Jamaica en El Salvador, was vervolgens de speelbal van de Brazilianen. Binnen dertien minuten maakte Thiago Silva er al 2-0 van uit een hoekschop van Philippe Coutinho.

Rood
Het werd er voor Honduras allemaal niet makkelijker op toen Rommel Quioto na een halfuur rood kreeg voor een charge met twee benen op Arthur, die zelfs de wedstrijd geblesseerd moest staken. Nog voor de rust maakte Coutinho er vanaf de stip 3-0 van en ook na rust gingen de Goddelijke Kanaries vrolijk verder. Jesus verzorgde na twee minuten in de tweede helft de 4-0 en vervolgens deed ook de tot dan toe onzichtbare Neres een duit in het zakje. De Ajacied rondde een fraaie solo heel beheerst af met een lobje in de korte hoek. In zijn derde interland maakte Neres daarmee zijn eerste interlandgoal.

De lijdensweg voor Honduras stopte pas na zeven Braziliaanse treffers. Invaller Roberto Firmino en Richarlison scoorden ook nog: 7-0, een score die nóg hoger uit had kunnen vallen als Neres wat scherper voor het vijandelijke doel was geweest. Desondanks tankt Brazilië vertrouwen tijdens de generale repetitie voor het Copa América-toernooi, dat voor Brazilië op 15 juni begint tegen Bolivia. Daarna volgen op 19 en 22 juni groepsduels met Venezuela en Peru.