Neres leidt wederopstanding in: Schmidt blijft foutloos met Benfica

Benfica blijft foutloos onder leiding van Roger Schmidt. De nieuwe trainer boekte dinsdagavond de vierde competitiezege in evenzoveel duels: Paços de Ferreira werd met 3-2 geklopt in Estádio da Luz. De bezoekers kwamen weliswaar op voorsprong, maar David Neres gaf het startsein voor de wederopstanding van zijn ploeg. Benfica gaat alleen aan de leiding in de Liga Portugal.

© Imago
Benfica
Benfica
3 - 2
Paços Ferreira

Een wonderschoon doelpunt van N'Dri Philippe Koffi bracht Benfica zes minuten voor de pauze op achterstand. Na een door Morato weggekopte corner nam Koffi de bal vol overtuiging uit de lucht en schoot hij raak in de rechterhoek. Paços de Ferreira leek op rozen te zitten, maar nog voor het rustsignaal boog Benfica de achterstand om in een voorsprong. Neres gaf het startsein voor de comeback.

De buitenspeler werd in het strafschopgebied bereikt door Rafa Silva en schoot de bal laag onder José Oliveira door, al mocht de doelman zich het doelpunt wel aanrekenen. In de blessuretijd was de keeper opnieuw ongelukkig: hij beging in de ogen van de arbitrage een overtreding toen hij een hoge bal weg wilde houden bij Alexander Bah. Het leverde Benfica een strafschop op en die werd benut door João Mário.

De 2-1 ruststand was verdiend, want Benfica was over het geheel de betere partij en zag bij een 0-0 stand al een doelpunt van Nicolás Otamendi al afgekeurd worden. Tien minuten na de pauze werkte Gonçalo Ramos van dichtbij de 3-1 binnen op aangeven van Mário, waarna Koffi als eindpunt van een counter diende en de spanning terugbracht in de laatste tien minuten. Benfica hield echter stand en boekte de veertiende (!) overwinning op rij, al zitten daar vijf oefenduels tussen.