Negental Telstar houdt stand in doelpuntrijk duel

Zes doelpunten, vijf gele kaarten en drie rode kaarten leverden Almere City FC en Telstar uiteindelijk één punt op. In Almere eindigde het allesbehalve saaie Jupiler League-duel in 3-3.

Scheidsrechter Merlijn Gerritsen had een drukke avond. Na negentien minuten moest de leidsman al een rode kaart trekken. Telstar-verdediger Tim Keurntjes maakte een pittige overtreding op Vincent Janssen en kon al snel inrukken.

Vlak voor de rust ontving Almere City-verdediger Sander Keller een rode kaart, terwijl het na een uur opnieuw raak was voor de bezoekers. Dit keer maakte Steve Olfers de overtreding op Janssen. Scheidsrechter Gerritsen trok zijn derde rode kaart van de wedstrijd, terwijl dezelfde Janssen uit de daaropvolgende strafschop de 2-2 aantekende.

Kevin van Essen had na acht minuten de score geopend namens Telstar, terwijl Ricardo Kip in de 42ste minuut de stand gelijk trok. Ralf Seuntjens (foto) bezorgde het negental van Telstar na de rust tot twee keer de voorsprong, maar door de rake strafschop van Janssen en de treffer van invaller Fabian Serrarens pakten beide ploegen een punt.