Negen verdachten in Belgisch schandaal moeten in cel blijven

Reacties

Ivan Leko staat weer op het trainingsveld bij Club Brugge. De aanhouding van zijn (voormalige) zaakwaarnemer Dragan Siljanoski zal een klap zijn voor de trainer.

Negen verdachten in Belgisch schandaal moeten in cel blijven

Tot in de nacht van donderdag op vrijdag keek de onderzoekrechter naar de rol van de 22 verdachten om te oordelen of een langer verblijf in de cel aan de orde was. Leko was een van de mensen die op vrije voeten werd gesteld. In negen gevallen was de conclusie dat er geen sprake mocht zijn van vrijlating.

Zaakwaarnemers Mogi Bayat en Dejan Veljkovic, die worden gezien als de centrale figuren in het schandaal, horen bij de aangehouden personen. Lidmaatschap van een criminele organisatie en witwaspraktijken worden hen verweten. Veljkovic wordt ook verdacht van omkoping.

Daarnaast blijven spelersmakelaar Karim Mejjati en scheidsrechter Bart Vertenten vastzitten op verdenking van respectievelijk witwassen en corruptie. Twee bestuurders van KV Mechelen zijn evenmin vrijgelaten. Financieel directeur Thierry Steemans en mede-eigenaar Olivier Somers worden verdacht van omkoping.

Bayats advocaat Laurent Denis en de echtgenote van Veljkovic zijn aangehouden op verdenking van witwassen. Siljanoski is de negende persoon die in hechtenis blijft als verdachte in de zaak Propere Handen, die het Belgische voetbal in zijn greep heeft. De Macedonische oud-speler van Antwerp wordt verdacht van lidmaatschap van een criminele organisatie en van witwaspraktijken. Siljanoski staat ook te boek als de zaakwaarnemer van Leko, al zegt Club Brugge dat die banden zijn verbroken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.