Club Brugge-trainer Leko weer vrij na verhoor over Belgische corruptiezaak

Reacties

Ivan Leko is weer op vrije voeten. De trainer van Club Brugge werd woensdag gearresteerd wegens het onderzoek van de politie naar fraude en matchfixing in het Belgische voetbal. Leko wordt verdacht van witwassen, maar niet van matchfixing.

Club Brugge-trainer Leko weer vrij na verhoor over Belgische corruptiezaak

Leko verscheen donderdag rond het middaguur voor de onderzoeksrechter, nadat hij de nacht had moeten doorbrengen in een cel. De veertigjarige Kroaat werd woensdag verhoord door de politie vanwege zijn banden met zaakwaarnemer Dejan Veljkovic, die zijn belangen al behartigde toen de oud-international nog speler was van onder meer Club Brugge.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Tijdens de tweede dag van het politieonderzoek zijn onder anderen de zaakwaarnemers Veljkovic en Mogi Bayat ondervraagd, net als de verdachte scheidsrechters Sébastien Delferière en Bart Vertenten. Daarnaast zijn er nog enkele spelers van Waasland-Beveren opgepakt, onder wie doelman Davy Roef. Ook de voorzitter van die club, Dirk Huyck, is ondervraagd. Hij mocht weer naar huis.

De omvang van de politie-actie is inmiddels duidelijk. In totaal zijn er 57 huiszoekingen verricht in veertien landen. 28 mensen zijn opgepakt en (deels) verhoord. Diverse clubs - waaronder Anderlecht en Club Brugge - kregen ook bezoek van de politie. Bij Standard Luik zijn spelersdossiers meegenomen en ook het contract van Michel Preud'homme, ex-trainer van FC Twente, is onderzocht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.