Negen jaar en 333 dagen later loopt CL-rentree Evans uit op deceptie

Reacties

Jonny Evans is al het hele seizoen een van de meest opzienbarende gezichten bij Manchester United. De veteraan keerde woensdagavond na bijna tien (!) jaar terug in de Champions League-formatie van de Britse topclub. Zijn rentree duurde echter niet lang.

Negen jaar en 333 dagen later loopt CL-rentree Evans uit op deceptie
© Pro Shots
FC Kopenhagen
FC Kopenhagen
4 - 3
Manchester United
Manchester United

Afgelopen zomer werd Evans plots vastgelegd door manager Erik ten Hag. De Noord-Ier was na de degradatie met Leicester City clubloos en vulde lange tijd een vacante positie in tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Nadat Ten Hag in de routinier een toegevoegd waarde zag, werd hem een contract voor één seizoen aangeboden.

Evans ging graag in op de avances van Ten Hag en ondertekende het contract. Daardoor keerde hij acht jaar na zijn vertrek terug op Old Trafford. Op het eerste oog als pure breedteversterking, die een rol in de kleedkamer kon bekleden. Die rol is voor een volgestroomde ziekenboeg echter een stuk groter geworden dan vooraf gedacht.

Woensdagavond deed Ten Hag in het groepsduel met FC Kopenhagen een beroep op Evans in de Champions League. Dat is liefst negen jaar en 333 dagen nadat hij zijn laatste wedstrijd voor Manchester United op het hoogste Europese podium speelde. Het leek overigens een goed voorteken, want zijn laatste drie groepsduels in het shirt van The Red Devils won Evans allemaal, terwijl zijn club tekens de nul hield.

De rentree mondde echter uit in een teleurstelling. Hoewel Manchester United een droomstart kende en snel op voorsprong kwam, moest Evans het veld al binnen het kwartier verlaten. De verdediger ging geblesseerd naar de kant, waardoor zijn terugkeer op het hoogste niveau slechts veertien minuten duurde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep A UEFA Champions League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
6
5
1
0
12-6
+6
16
2
FC Kopenhagen
6
2
2
2
8-8
0
8
3
Galatasaray
6
1
2
3
10-13
-3
5
4
Manchester United
6
1
1
4
12-15
-3
4
* Actueel tot en met 7 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.