Nederlandse primeur: CL-finale voor vrouwen in Eindhoven

Reacties

De finale van de Champions League voor vrouwen wordt in 2023 in Eindhoven afgewerkt. Het Philips Stadion heeft daarmee de Nederlandse primeur.

Nederlandse primeur: CL-finale voor vrouwen in Eindhoven
© Pro Shots

Nooit eerder werd de eindstrijd van de UEFA Women's Champions League namelijk in ons land afgewerkt. Bovendien is het alweer even geleden dat de finale van de Champions League voor mannen in Nederland werd gespeeld. Dat gebeurde in 1998 voor het laatst, toen de destijds fonkelnieuwe Arena het decor was van Real Madrid – Juventus. Sindsdien deed de finale om de UEFA Cup/Europa League De Kuip (2002), het Philips Stadion (2006) en De Arena (2013) nog één keer aan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Het is fantastisch, zegt Gijs de Jong, secretaris-generaal van de KNVB. 'De resultaten van de Oranje Leeuwinnen tijdens WEURO 2017 en het WK in 2019 hebben aangetoond hoe het vrouwenvoetbal in Nederland inmiddels in de lift zit. De organisatie van dit evenement sluit daar naadloos op aan. Het is belangrijk om nu ook in het clubvoetbal stappen te zetten, zodat bijvoorbeeld de Eredivisie Vrouwen kan groeien naar het niveau van de grote Europese vrouwencompetities. De organisatie van een sportevenement als de UEFA Women's Champions League Final draagt daar zeker aan bij. Het laat meiden zien wat mogelijk is en kan nieuwe generaties meiden inspireren.'

Speelsteden
De UEFA heeft ook de speelsteden bekend gemaakt voor diverse andere finales. Zo wordt de Champions League-finale voor vrouwen in 2022 in het stadion van Juventus gehouden en gaat de Europa League-finale van 2022 naar de Puskás Arena in Boedapest, Hongarije. De eindstrijd om de Europese Super Cup, waarin de Champions League-winnaar en de Europa League-winnaar tegenover elkaar staan, wordt in 2022 gespeeld in Helsinki (Finland) en in 2023 in Kazan (Rusland).

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.