Nederlandse hoofdrollen in spektakelstuk tussen Liverpool en Bayern

Bayern München heeft in een spectaculair oefenduel met 4-3 gewonnen van Liverpool. Frans Kratzig maakte in blessuretijd het winnende doelpunt, op aangeven van Matthijs de Ligt. Eerder in de wedstrijd hadden Cody Gakpo en Virgil van Dijk nog gescoord voor Liverpool.

© Viaplay
Liverpool
Liverpool
3 - 4
Bayern München

Gakpo en Van Dijk hadden een basisplaats tegen Bayern, dat begon zonder De Ligt en Ryan Gravenberch. Zij zaten op de bank en zagen Liverpool uitstekend starten. Al in de tweede minuut opende Gakpo, na een vlotte combinatie met Diogo Jota, de score: 1-0.

De 2-0 kwam van het hoofd van Van Dijk, die raak kopte uit een hoekschop. Zo zat Liverpool op rozen, maar Bayern slaagde er al voor rust in om de score terug in evenwicht te brengen. Serge Gnabry schoot de aansluitingstreffer binnen en was de aangever bij de 2-2 van Leroy Sané.

Na ruim een uur spelen, kort nadat Gakpo was gewisseld, herstelde Luis Díaz de Engelse voorsprong. De Colombiaan (een concurrent voor Gakpo op de linksbuitenpositie) maakte er op aangeven van Mohamed Salah 3-2 van. Bij Bayern waren De Ligt en Gravenberch even daarvoor ingevallen.

Met dank aan De Ligt wist Bayern de rollen nog om te draaien. Na een vrije trap van Arijon Ibrahimovic won de Nederlandse verdediger eerst een kopduel. De inzet van De Ligt werd nog gekeerd, maar vervolgens scoorde Leon Goretzka uit de rebound: 3-3. In blessuretijd gaf De Ligt hierna met een lange bal van achteruit de assist op de winnende goal van Kratzig.