Nederlandse Arsenal-dames kunnen titel vergeten door ingrijpen FA

Reacties

Er is maandag een punt gezet achter het seizoen in de Women Super League. Dat besluit heeft de FA genomen na intensief overleg met de clubs na het uitbreken van de coronacrisis.

Nederlandse Arsenal-dames kunnen titel vergeten door ingrijpen FA
© Pro Shots

In de Engelse vrouwencompetitie was op 16 maart voor het laatst gespeeld. De meeste clubs hadden nog ongeveer een kwart van de competitie gaan. Manchester City stond na zestien duels bovenaan met één punt meer dan Chelsea, maar de Londenaren hadden een wedstrijd minder gespeeld. Het Arsenal van Oranje Leeuwinnen Daniëlle van de Donk, Jill Roord en Vivianne Miedema (foto) stond derde met een achterstand van vier punten. Arsenal heeft net als Chelsea een wedstrijd minder gespeeld dan Man City.

De FA moet zich nog buigen over hoe de competitie beëindigd wordt. Het is nog onduidelijk of er een kampioen wordt uitgeroepen. De Engelse voetbalbond laat weten dat verschillende scenario's besproken zullen worden. Miedema eindigt het seizoen hoe dan ook als topscorer met haar zestien goals in veertien duels.

Het besluit om de Women Super League te stoppen is misschien opvallend vanwege de naderende herstart van de Premier League. In het Engelse mannenvoetbal zijn de financiële belangen vanzelfsprekend veel groter.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.