Nederlandse analist (28) gaat Kompany assisteren bij Burnley

Reacties

Piet Cremers (28) gaat komend seizoen een van de assistenten van Vincent Kompany worden. Dat bevestigen bronnen rondom Burnley aan Voetbal International.

Nederlandse analist (28) gaat Kompany assisteren bij Burnley

Tussen 2018 en 2022 klom Cremers binnen Manchester City op tot de hoofdanalist van Pep Guardiola. Hij leverde aan de City-manager rapporten en beelden over tegenstanders. Cremers kwam in Manchester terecht door de samenwerking met NAC Breda, waar hij arriveerde met toenmalig trainer Marinus Dijkhuizen. De analist werkte eerder bij Excelsior en Brentford al samen met Dijkhuizen. Tijdens zijn periode in Manchester haalde Cremers zijn UEFA A-diploma. Die trainersperiode kan hij gaan benutten als een van de assistenten van Vincent Kompany.

Kompany promoveerde vorig seizoen met Burnley vanuit het Championship. De voormalig topverdediger transformeerde met succes de speelstijl van de ploeg die onder Sean Dyche gewend was om lange ballen te spelen. Kompany hoopt dat Cremers kan helpen om ook in de Premier League effectief combinatiespel te spelen.

Cremers is niet de enige Nederlander in de staf van Kompany. Jelle ten Rouwelaar maakte vorig seizoen als keeperstrainer de overstap vanuit Anderlecht. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.