Nederlands VAR-team onder vuur: had Man City een penalty moeten krijgen?

Reacties

Manchester City kwam woensdag niet verder dan een 1-1 gelijkspel bij RB Leipzig, maar leek vlak voor het einde nog recht te hebben op een strafschop. Bij BT Sports wordt beweerd dat het Nederlandse VAR-team, bestaande uit Pol van Boekel en Dennis Higler, echter niet eens naar de beelden heeft gekeken.

Nederlands VAR-team onder vuur: had Man City een penalty moeten krijgen?
© BT Sports
RB Leipzig
RB Leipzig
1 - 1
Manchester City
Manchester City

Het duel tussen Leipzig en City stond onder leiding van Serdar Gözübüyük, die in blessuretijd werd belaagd werd door spelers van de bezoekers. Zij claimden dat er hands was gemaakt door Benjamin Henrichs en dat er gefloten moest worden voor een strafschop. Gözübüyük deed dat echter niet en maakte even hierna een einde aan de Champions League-wedstrijd.

Er werd geen herhaling van het moment laten zien, maar op social media doken de beelden van de vermeende handsbal van Henrichs direct op. In de studio van BT Sports, dat in Engeland de Champions League-wedstrijden uitzendt, begrepen ze er niets van dat City geen strafschop kreeg. 'Hij probeert de bal weg te duwen!', stamelde de verbaasde Rio Ferdinand.

Voormalig Premier League-scheidsrechter Peter Walton zat ook in de studio en vertelde dat hij kon checken of de VAR was gebruikt. Hij beweerde dat Van Boekel en Higler niet naar het moment gekeken hadden. Zo lijkt City reden tot klagen te hebben.

Pep Guardiola demonstreerde vlak na het moment met zijn spelers mee, maar wilde er na afloop voor de camera niets over zeggen. 'Ik heb het niet gezien, dus ik kan er niet over praten', aldus de Spanjaard. Om vervolgens mysterieus af te sluiten met: 'Ik weet wat er gebeurt in dit soort situaties.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.