Nederlands trio geeft voorproefje van bewierookt voetbal Brighton

Reacties

Een overwinning leverde het niet op, maar Brighton & Hove Albion heeft in het oefenduel met Newcastle United wel alvast een voorproefje gegeven van de typerende speelstijl die we komend seizoen weer vaak zullen gaan zien.

Nederlands trio geeft voorproefje van bewierookt voetbal Brighton
© Pro Shots

De ploeg van Roberto De Zerbi maakte afgelopen seizoen ook al indruk met de manier waarop het zich regelmatig onder de druk van de tegenstander uitvoetbalt. Het levert bewonderaars op als Pep Guardiola en Arne Slot. Ook komend seizoen kunnen de manager van Manchester City en de trainer van Feyenoord weer watertandend achter de buis plaatsnemen, als The Seagulls in actie komen.

Aan de intenties van De Zerbi is namelijk niets veranderd, zo bleek vannacht tijdens de openingsfase van het oefenduel met Newcastle. De ploeg van manager Eddie Howe zette vanaf de aftrap fanatiek druk, maar Brighton bleef de bal geduldig rondspelen en vond uiteindelijk een uitweg. Doelman Bart Verbruggen en verdedigers Joël Veltman en Jan Paul van Hecke hadden elk hun aandeel.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ondanks het fraaie staaltje De Zerbi-ball in de eerste minuut, ging Brighton uiteindelijk onderuit in New Jersey. Danny Welbeck opende vlak na rust nog wel de score uit een voorzet van Kaoru Mitoma, maar in de slotfase kon Verbruggen ondanks enkele reddingen niet voorkomen dat Elliot Anderson het oefenduel met twee goals op zijn kop zette. Van Hecke en Veltman waren toen al gewisseld.

Bekijk hier al onze video's
Meer Brighton & Hove Albion
Meer over Brighton & Hove Albion
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.