Nederlands elftal kiest Wolfsburg als thuisbasis tijdens EK

Reacties

De KNVB heeft de knoop doorgehakt wat de uitvalsbasis van Oranje voor het Europees Kampioenschap van komende zomer betreft. Tijdens de eindronde in Duitsland verblijft het Nederlands elftal in Wolfsburg. Oranje traint tijdens het toernooi in het AOK Stadion, de thuishaven van het vrouwenelftal en het Onder 19-team van VfL Wolfsburg.

Nederlands elftal kiest Wolfsburg als thuisbasis tijdens EK
© Pro Shots

Het Nederlands elftal zal de nachten doorbrengen in het Ritz-Carlton in Wolfsburg. De Noord-Duitse stad ligt centraal tussen de plaatsen Hamburg, Berlijn en Leipzig, waar Oranje zijn drie poulewedstrijden speelt.

'De combinatie van het hotel en de trainingsfaciliteiten sluit perfect aan bij onze wensen. Omdat we gebruik kunnen maken van de accommodatie van VfL Wolfsburg hebben we de beschikking over een trainingscentrum dat aan alle moderne eisen voldoet. Zelf vind ik het belangrijk dat je een goed gevoel hebt bij je basecamp. Tijdens een toernooi zit je vijf weken op elkaars lip, dan is de onderlinge sfeer erg belangrijk. Een goed hotel helpt daarbij', reageert bondscoach Ronald Koeman op de keuze voor Wolfsburg.

Voor Wout Weghorst is het in ieder geval bekend terrein. De 31-jarige spits van Hoffenheim speelde van 2018 tot 2022 in de Duitse autostad en zal wanneer hij opgeroepen wordt voor het eindtoernooi terugkeren op voor hem bekende grond. Namens VfL Wolfsburg maakte de aanvaller zeventig doelpunten en gaf hij 22 assists in 144 wedstrijden.

Het Nederlands elftal speelt de groepsduels van het EK zoals gezegd in verschillende steden. Zo is op 16 juni in Hamburg de play-offwinnaar van route A de tegenstander, waarna op 21 juni Frankrijk in Leipzig de opponent is. In Berlijn wacht Oostenrijk in het derde groepsduel.

Inmiddels heeft de KNVB ook twee oefenduels bekendgemaakt voorafgaand aan het eindtoernooi in Duitsland. Op 22 maart is Schotland de tegenstander. Vier dagen later kruist de equipe van Koeman de degens met EK-gastland Duitsland. Op een later moment worden nog twee oefenwedstrijden voor juni aan het programma toegevoegd.

Het EK2024 begint op 14 juni met de openingswedstrijd Duitsland - Schotland, de twee oefenpartners van Oranje. De finale is precies een maand later, op 14 juli in Berlijn.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.