Nederlanders scoren en maken bijzondere verkleedpartij mee in België

Reacties

Antwerp FC heeft zaterdagavond de ongeslagen reeks in de Pro League uitgebreid naar negen duels. RFC Seraing was geen partij voor de ploeg van trainer Mark van Bommel, de wedstrijdtactiek van de thuisclub kon de prullenbak in na een vroege rode kaart.

Nederlanders scoren en maken bijzondere verkleedpartij mee in België
© Pro Shots
RFC Seraing
RFC Seraing
0 - 2
Antwerp
Antwerp

In de tiende minuut van de wedstrijd brak Vincent Janssen door, waarna verdediger Dan Opare van Seraing aan de noodrem trok. Hij kon inrukken met rood op zak en Antwerp maakte bijna meteen gebruik van de extra man binnen de lijnen. Jurgen Ekkelenkamp scoorde in de vijftiende minuut van dichtbij, nadat hij vorige week ook al tweemaal had gescoord in de competitie.

Het klusje in Stade du Pairay werd vervolgens snel geklaard door wederom een Nederlander. Ditmaal was het Janssen zelf die scoorde voor alweer zijn zestiende doelpunt in de Pro League. Daarmee is hij gedeeld topscorer met Paul Onuachu van RC Genk.

Met tien man kon de thuisclub weinig uitrichten tegen de nummer twee van de Belgische competitie, keeper Jean Butez van Antwerp hoefde slechts één redding te verrichten om zijn doel schoon te houden. De goalie werd kort na rust naar de kant gehaald om zijn shirt te wisselen in een bijzondere kledingsituatie. Seraing begon het duel met rode shirts, maar wisselde in de rust op aanwijzen van de arbitrage naar witte tenues. Dit omdat beide teams eerst in een rood-zwarte combinatie speelde. Omdat het keeperstenue van Butez na de shirtwissel weer te veel leek de outfit van Seraing, moest ook de goalie van Antwerp even omkleden. Het veranderde uiteindelijk niets aan de uitslag.

Door de winstpartij gaat Antwerp in ieder geval voor eventjes over Union Sint-Gillis heen. Union was in januari het laatste team dat Antwerp versloeg in de Pro League. Zij spelen dit weekend tegen koploper Genk.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Genk
Genk
1 - 2
Union Sint-Gillis
Union Sint-Gillis
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.