'Nederlanders' en topspelers actief bij de Afrika Cup

Op het toernooi om de Afrika Cup in Equatoriaal Guinee en Gabon, dat zaterdag van start gaat, komen verschillende in Nederland actieve spelers in actie. Een overzicht van de Eredivisie-spelers en van de Premier League-spelers op het toernooi.

'Nederlanders' en topspelers actief bij de Afrika Cup

Karim El Ahmadi (Feyenoord) en Oussama Assaidi (SC Heerenveen), behoren tot de selectie van Marokko. De bondscoach van het Marokkaanse elftal, ex-PSV-trainer Erik Gerets, heeft verder ook Mbark Boussoufa (FC Anzhi) en Nordin Amrabat Kayserispor) in zijn selectie opgenomen. De Ajacieden Ismaïl Aissati en Mounir El Hamdaoui kregen geen uitnodiging.

Ook twee Vitesse-spelers zijn aanwezig op het toernooi om de Afrika Cup. Wilfied Bony behoort tot de selectie van Ivoorkust, terwijl Anthony Annan met Ghana op een hoge eindklassering gokt. Bony ondervindt heveige concurrentie, want Ivoorkust kan ook een beroep doen op Seydou Doumbia van CSKA Moskou en de Chelsea-spitsen Didier Drogba en Salomon Kalou.

Naast Chelsea vaardigen ook Manchester City, Newcastle United en Arsenal twee spelers af. Voormalig Roda JC- en FC Twente-middenvelder Cheikh Tioté (Ivoorkust) en topscorer Demba Ba (Senegal) ontbreken bij Newcastle, terwijl Arsenal de aanvallers Gervinho (Ivoorkust) en Marouane Chamakh (Marokko) moet missen. Manchester City moet het de komende weken zonder de Ivoriaanse broers Kolo en Yaya Touré doen. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's