'Nederlander Chong maakt transfer naar Premier League'

Reacties

Tahith Chong speelt dit seizoen in de Premier League. Volgens Engelse media hebben Birmingham City en promovendus Luton Town overeenstemming bereikt over de Nederlander.

'Nederlander Chong maakt transfer naar Premier League'
© Pro Shots

De 23-jarige Chong leverde het afgelopen seizoen vier doelpunten en vijf assists in 38 Championship-wedstrijden en stond er bij grotere clubs goed op. Naar verluidt betaalt Luton Town 4,5 miljoen euro voor Chong. 25% daarvan gaat naar Manchester United, dat destijds een doorverkooppercentage bedongen heeft.

Helemaal rond is de transfer van Chong naar Luton Town nog niet, want volgens Engelse media moet hij nog medisch worden gekeurd. Wel lijkt het erop dat de Nederlandse aanvaller inderdaad met Luton Town de Premier League ingaat.

Chong komt uit de jeugdopleiding van Feyenoord en verkaste in de zomer van 2016 naar de jeugd van Manchester United. Een doorbraak in het eerste elftal bleef uit en na verhuurperiodes aan Werder Bremen en Club Brugge werd hij vorig jaar zomer verkocht aan Birmingham, waar zijn contract nog doorliep tot 2026.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.