Nederland verslikt zich in Engelse vlag

. Het was een leuk initiatief. Sinds dik twee jaar zijn de shirts van het Nederlands Elftal versierd met de vlag van Nederland en de vlag van de tegenstander. Bovendien vermeldt het oranjeshirt ook nog de datum. Geen speler hoeft meer te twijfelen wanneer en tegen wie hij zijn interlands heeft gespeeld. Of toch wel?

Nederland verslikt zich in Engelse vlag

Op 9 oktober 1999 vierde de KNVB zijn honderdjarig jubileum met de interland tussen het Nederlands Elftal en Brazilië. Die wedstrijd (2-2 in Amsterdam) betekende en passant een start van de traditie om de vlaggen van landen op de shirts af te beelden. Voorheen vermeldde het shirt louter de datum en de tegenstander.

Het Oranjeshirt mag er dan nog een stukje fraaier op zjn geworden, minder fraai is het wanneer er een fout op staat. Pijnlijk zelfs. Zoals woensdagavond in de Arena, waar Engeland als tegenstander op het veld stond.

Ook op het shirt stond netjes aangegeven dat Nederland op 13 februari 2002 thuis speelde tegen de Engelsen. Of toch niet? Want de vlag die naast de Hollandse driekleur stond geplakt, was niet die van de Engelsen. Hij leek er alleen maar op.

Het is overigens niet de eerste keer dat de vlaggenplakkers de fout in zijn gegaan, want ook tijdens de ontmoeting tussen Engeland en Nederland in augustus 2001 (2-0 zege Oranje) bleek het Nederlands Elftal met dezelfde foute afbeelding te spelen.

Opmerkelijk genoeg heeft geen enkele Engelse international geprotesteerd na het ruilen van de shirts. Of zij moeten net als enkele mensen bij de KNVB niet weten hoe de Engelse vlag eruit ziet.

Bij de KNVB was niemand bereikbaar om te reageren.

Foto Kees van Hoogdalem



Meer vreemde en opmerkelijke berichten vind je in de rubriek In de kantlijn


Bekijk hier al onze video's