Nederland is nog niet van de Jordania's af

Reacties

Er bestaat een reële kans dat FC Den Bosch in handen valt van een Jordania. De Eerstedivisionist is in gesprek met Kakhi Jordania (24), zoon van voormalig Vitesse-eigenaar Merab Jordania (foto). De Georgiërs hopen nog komende zomer de deal rond te maken. Jordania junior heeft een bedrijf in Moskou dat werk verricht voor grote olie-firma's. Vader Merab, die zijn zoon daarbij adviseert, liet eerder in gesprek met VI weten dat het financieel wel goed zit. 'Die jongen heeft al meer geld verdiend dan zijn vader', zei hij.

Nederland is nog niet van de Jordania's af

Jordania junior is net als zijn vader gek van voetbal. Zijn vader liet eerder al ontvallen dat Kakhi graag het voorbeeld van zijn vader zou volgen en een Nederlandse club wilde kopen. FC Den Bosch heeft nu de beste papieren, maar er wordt ook serieus gekeken naar andere clubs. 'Mijn zoon wil een club in Nederland kopen', liet Merab Jordania eerder optekenen. 'Ik heb hem gezegd dat het onzin is, maar hij weet het zeker. "Nog even wachten, pap. Die dag komt vanzelf". Zo vader, zo zoon, zullen we maar zeggen.'

Wat de precieze taak van Merab Jordania wordt, is nog onduidelijk, al is een prominente rol zeker niet uitgesloten. De Georgiër belandde in 2014 bij Vitesse op een zijspoor, maar is nooit helemaal uit het voetbal verdwenen. Zo was hij enige tijd de baas bij Valletta FC op Malta en scout hij nog altijd voor bevriende clubs. Momenteel is Jordania senior de spil in de onderhandelingen met FC Den Bosch en bewoont hij bovendien een huurwoning in Eindhoven.

FC Den Bosch is een interessant aankoopobject. De Brabanders verkeren in financieel zwaar weer. In het seizoen 2016/17 had de club een tekort van negenhonderdduizend euro. Hoewel Den Bosch recent aandelen uitgaf om extra geld op te halen, is het nog altijd dweilen met de kraan open. Potentiële kopers kunnen zodoende vrij goedkoop eigenaar worden. Begin dit jaar tekende VI al op dat de club te koop stond, maar de clubleiding ontkende dat destijds in alle toonaarden. Inmiddels lijkt het niet meer de vraag óf maar wannéér FC Den Bosch in particuliere handen valt. Naast de familie Jordania zou er inmiddels nóg een geïnteresseerde partij zijn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.