Nederland doet ondanks Frans succes goede zaken op coëfficiëntenlijst

Reacties

Nederland is tot de winterstop verzekerd van vier clubs in Europa. Dat is goed nieuws in de strijd op de UEFA-coëfficiëntenlijst, zeker omdat Frankrijk met zes clubs is vertegenwoordigd. 

Nederland doet ondanks Frans succes goede zaken op coëfficiëntenlijst
© Pro Shots

Waar Nederland donderdagavond tijdens de returns van de play-offs in de Conference League nog drie clubs in de race had, keek voetbalminnend Frankrijk massaal naar de verrichting van Lille in Kroatië. Na de 2-1 overwinning van vorige week had de club uit Noord-Frankrijk een verlenging nodig om zich ten koste van NK Rijeka te plaatsen voor de Conference League: 1-1.

Met verder Paris Saint-Germain en het aan PSV gekoppelde RC Lens in de Champions League en Olympique Marseille, Stade Rennes en Toulouse in de Europa League, heeft Frankrijk zes teams om het gat met Nederland te dichten. Toch was het deze week een goednieuwsshow door de Champions League-bonus die PSV binnenhaalde en de winst na penalty's van AZ.

Met vier clubs bewees Nederland vorig seizoen al heel goed de strijd aan te kunnen gaan met Frankrijk door uiteindelijk een punt meer te behalen en zo de vijfde plek te veroveren. Dat zal nu weer nodig zijn om de voorsprong van drie punten op Frankrijk te handhaven. Deze week deden de Nederlandse clubs in ieder geval goede zaken door de voorsprong met een punt uit te breiden. 

Als het nieuwe Champions League-format volgend seizoen ingaat, is de vijfde plek goed voor drie vaste Champions League-tickets.

UEFA-coëfficiëntenlijst per 31/8

Land 2023/24 Totaal Clubs
5. Nederland 3,800 55,100 4/5
6. Frankrijk 1,750 52,331 6/6
7. Portugal 3,000 48,316 4/6
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.