Nederlaag op Old Trafford in recordboeken AC Milan

AC Milan kreeg woensdagavond op Old Trafford een geweldig pak slaag in de uitwedstrijd tegen Manchester United. De Rossoneri verloren de return in de achtste finale met 4-0 en leden daarmee hun grootste nederlaag in de Champions League.

Nederlaag op Old Trafford in recordboeken AC Milan

Milan verloor één keer eerder een Champions League-duel met vier doelpunten verschil. Dat was op 7 april 2004, toen Deportivo La Coruña in de kwartfinale met 4-0 zegevierde voor eigen publiek. Het was voorts de achtste keer dat Milan in Europees verband minstens vier doelpunten om de oren kreeg.

De Italianen sloten hun Europese seizoen af met dramatische cijfers. Milan speelde deze jaargang acht wedstrijden in de Champions League, waarvan ze er maar twee wonnen. Drie duels eindigden in een gelijkspel, terwijl Milan drie keer het nakijken had.

Milan incasseerde in die acht wedstrijden liefst veertien doelpunten, een ongekend hoog aantal in de clubhistorie. Slechts twee keer kreeg de Italiaanse topclub nog meer treffers te verwerken in één Europa Cup-seizoen: in het seizoen 2002/03 (zestien tegengoals in negentien duels) en in 1957/58 (zestien in tien wedstrijden). <br /><br />

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen