Nedelev verlaat afdeling intensive care, spelers dragen speciaal shirt

Reacties

Todor Nedelev is succesvol geopereerd en verblijft niet meer op de afdeling intensive care in het ziekenhuis. De middenvelder liep vrijdagavond een schedelbreuk op bij een botsing tussen de spelersbus van Bulgarije en een andere bus. De overige spelers van Bulgarije staken hem zondagavond voor het uitduel met Georgië (0-0) een hart onder de riem.

Nedelev verlaat afdeling intensive care, spelers dragen speciaal shirt
Georgië
Georgië
0 - 0
Bulgarije
Bulgarije

Op weg naar het hotel kwam de spelersbus van Bulgarije vrijdag 'op hoge snelheid' in botsing met een andere bus. Daarbij liep de spelersbus flinke schade op, zo was op verschillende foto's te zien. Na het incident werden spelers en stafleden in twee kleinere bussen en onder politiebegeleiding naar het hotel vervoerd. Nedelev moest echter behandeld worden in het ziekenhuis in de Georgische hoofdstad Tbilisi.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De middenvelder zat achterin de voorste bus en werd zodoende het hardst getroffen toen de bussen op elkaar botsten. Inmiddels is hij weer aanspreekbaar en bij kennis. Hij zal nog even in het ziekenhuis blijven, vertelt de arts die de operatie uitvoerde. 'Het was een serieuze ingreep en we moeten niets overhaasten. Het belangrijkste is dat Todor rustig kan herstellen', zegt arts Shota Ingorokva op de website van de Bulgaarse voetbalbond.

De spelers van Bulgarije betuigden voorafgaand aan het duel met Georgië steun aan hun ploeggenoot. Ze betraden het veld met shirts met een afbeelding van Nedelev. Ook de supporters van de thuisploeg staken de middenvelder een hart onder de riem. In de achtste minuut van de wedstrijd, naar zijn rugnummer, applaudisseerden de ruim 50.000 aanwezige fans in het Boris Paichadzestadion voor Nedelev.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.