NEC-debutant Boymans direct beslissend tegen Vitesse

Ruud Boymans heeft een droomdebuut namens NEC gekend. De nieuwe spits van de Nijmegenaren schoot als invaller de winnende treffer tegen de touwen in de Gelderse derby tegen Vitesse: 2-1.

NEC-debutant Boymans direct beslissend tegen Vitesse

Zonder de zieke Fred Rutten (maar met Stanley Menzo als hoofdtrainer) op de bank begon Vitesse wat fletser aan het duel met de aartsrivaal. NEC (nog zonder de nieuwelingen Daan Bovenberg, Erik Falkenburg en Ruud Boymans in de basiself) straalde meer energie uit. Vitesse werd bij tijd en wijle naar achteren gedrukt en werd geconfronteerd met een felle formatie van NEC-trainer Alex Pastoor.

Søren Rieks kreeg de eerste grote kans, maar zijn poging ging maar net naast. Na een half uur kon Melvin Platje bijna een gooi doen naar een nominatie voor de Puskas Award 2013. De aanvaller wist Piet Velthuizen te verrassen met een onbedoelde maar spectaculaire lob. De bal belandde echter op de lat. Toch konden de Nijmegenaren vlak voor rust de ban breken.

Een steekbal van Ryan Koolwijk kon niet worden gestopt door Tomás Kalas, waarna Rémy Amieux door kon. De linksback verraste Velthuizen door de bal in de korte hoek te schieten en NEC op een verdiende voorsprong te zetten. Na rust stelde Vitesse orde op zaken en werd er door de Arnhemmers meer naar voren gevoetbald. Mike Havenaar bewees zich als een koelbloedige spits; nadat Jonathan Reis de bal doorkopte wipte Havenaar de bal in de bovenhoek, buiten het bereik van doelman Khalid Sinouh. Vitesse kwam steeds beter in de wedstrijd, maar ook NEC bleef uitstekend voetballen.

Falkenburg en Boymans werden ingebracht en dat bleek uiteindelijk een belangrijke zet. Boymans had maar tien minuten nodig om zijn eerste doelpunt in dienst van NEC te maken. Guram Kashia greep niet goed in bij een lange bal, waarna de spits één-op-één door kon. Zijn schot was niet eens geweldig, maar Velthuizen werd door de benen gepasseerd.

NEC kreeg in de slotfase de ene na de andere kans om de wedstrijd definitief te beslissen, maar liet het na om de marge te vergroten. De Nijmegenaren hielden echter stand, waardoor de 25ste Gelderse derby in de Eredivisie in Nijmegen een prooi werd voor de thuisploeg.

Vitesse ziet de achterstand op koploper PSV hiermee oplopen naar acht punten. NEC blijft met een zevende plaats uitstekend presteren.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen