NEC zonder moeite naar finale tegen NAC Breda

Reacties

FC Emmen heeft NEC zondag weinig in de weg kunnen leggen in de strijd om een plek in de Eredivisie. In De Goffert was de Drentse club opnieuw niet opgewassen tegen de Eredivisionist (1-0).

NEC zonder moeite naar finale tegen NAC Breda

Met de overwinning in Drenthe had NEC donderdag al een stevige basis gelegd voor het overleven van de eerste etappe op weg naar handhaving in de Eredivisie. Drie dagen na de 1-3 zege hadden de Nijmegenaren in de return weinig te duchten van FC Emmen, dat niet bij machte bleek om maar zelfs in de buurt te komen van een wonder.

Halverwege de eerste helft verdween het laatste restje hoop bij FC Emmen. NEC-aanvoerder Gregor Breinburg bracht met een fraaie dieptepass Kévin Mayi in stelling. De afgelopen zomer uit Frankrijk overgekomen aanvaller greep zijn kans en gaf Dennis Telgenkamp het nakijken. De Emmen-doelman ontsnapte aan meer tegentreffers, zoals in de twintigste minuut na een beroerde aanname.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De goal van Mayi was genoeg voor NEC om ook het tweede play-offduel te winnen. FC Emmen gaf heel sporadisch een teken van leven. Op slag van rust kreeg Gersom Klok een zeldzame gelegenheid de Drentse hoop wat leven in te blazen. NEC-goalie Joris Delle voorkwam de 1-1, zoals hij ook in de van hoogtepunten gespeende tweede helft zijn doel schoon hield.

NEC wacht nu een dubbele confrontatie met NAC Breda, dat afrekende met FC Volendam. De twee duels worden gespeeld op donderdag en zondag. De Nijmegenaren beginnen met een uitduel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.