NEC wil na Schöne en Cillessen ook Nuytinck terughalen

Reacties

NEC werkt aan de terugkeer van Bram Nuytinck. De verdediger had opties in binnen- en buitenland, maar kiest waarschijnlijk voor een rentree bij zijn oude club. Nuytinck speelde het afgelopen half jaar bij Sampdoria.

NEC wil na Schöne en Cillessen ook Nuytinck terughalen
© Pro Shots

NEC hoopt de terugkeer snel te kunnen realiseren. Nuytinck doorliep de jeugdopleiding van de Nijmeegse club en maakte in 2012 een transfer naar Anderlecht. Onduidelijk is nog voor hoe lang Nuytinck in Nijmegen kan tekenen.

De inmiddels 33-jarige Nuytinck speelde de afgelopen zes seizoenen in Italië. Vijfenhalf jaar stond hij onder contract bij Udinese en het afgelopen half jaar dus bij Sampdoria, waarmee hij degradeerde uit de Serie A. Het contract van Nuytinck loopt af en daardoor zou NEC hem transfervrij over kunnen nemen. De afgelopen jaren haalde de club al meer ex-spelers terug, zoals Edgar Barreto, Lasse Schöne en Jasper Cillessen.

Als alles goed afloopt, is Nuytinck de vierde zomeraanwinst van NEC. De club versterkte zich al met Lars Olden Larsen, Mees Hoedemakers en Sontje Hansen. De Japanse spits Koki Ogawa is daarnaast onderweg naar Nijmegen. Nuytinck is een welkome versterking voor de defensie van NEC, die met Iván Márquez en Souffian El Karouani twee basiskrachten kwijtraakte.

Spelersprofiel

B. Nuytinck


Geboortedatum:
4 mei 1990
Leeftijd:
33
Geboorteplaats:
Malden
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,91 m
Gewicht:
80 kg
Huidige club:
NEC
Bekijk hier al onze video's
Meer NEC
Meer over NEC
Meer B. Nuytinck
Meer over B. Nuytinck
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.