NEC werkt aan spectaculaire terugkeer Cillessen

Reacties

NEC is bezig met een stunt op de transfermarkt. Jasper Cillessen keert na elf jaar mogelijk terug bij de Nijmeegse club. De 33-jarige keeper mag vertrekken bij Valencia en NEC hoopt nu toe te slaan.

NEC werkt aan spectaculaire terugkeer Cillessen
© Pro Shots

De mogelijke terugkeer van Cillessen lijkt een project van investeerder Marcel Boekhoorn. De geruchten dat de in Groesbeek geboren keeper terugkeert naar Nijmegen gingen al langer rond. Boekhoorn zou zelfs persoonlijk naar Valencia zijn gereisd om Cillessen ervan te overtuigen om terug te keren naar NEC.

Na drie jaar bij Valencia, de club die hem in 2019 overnam van Barcelona, mag Cillessen nu vertrekken. De doelman is niet zeker van een basisplaats en drukt volgens Spaanse media met zijn salaris zwaar op de begroting. Het verlies dat Valencia waarschijnlijk gaat lijden op Cillessen neemt de club voor lief. Eerder zong de naam van Cillessen rond bij PSV.

Cillessen debuteerde in 2010 bij NEC, dat hem op jonge leeftijd oppikte bij De Treffers. De talentvolle doelman begon als reserve achter Gabor Babos. Nadat de Hongaar geblesseerd raakte, pakte Cillessen zijn kans. Het leverde hem een jaar later een transfer op naar Ajax. Daar was hij drie seizoenen lang eerste keeper. Tevens werd hij de vaste man onder de lat bij het Nederlands elftal.

Het nieuws over een terugkeer naar NEC werd woensdag concreet. Vanuit Spanje maakte na de krant AS ook het persbureau EFE melding van de aanstaande transfer. Die geluiden worden vanuit Nederland bevestigd, al houdt men binnen NEC de kaken op elkaar.

Branderhorst
De vraag is wat een eventuele komst van Cillessen bij NEC betekent voor Mattijs Branderhorst. De eerste keeper van NEC heeft een uitstekend seizoen achter de rug in de Eredivisie en begint ook zondag tegen FC Twente onder de lat. Cillessen komt echter niet terug om op de bank te zitten. Hij wil koste wat kost keepen met het oog op het WK in Qatar. NEC heeft verder nog Danny Vukovic en de jonge Robin Roefs onder contract staan als keepers.

Bekijk hier al onze video's
Meer NEC
Meer over NEC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.